verzekerde zorg BGGZ

Verzekerde zorg BGGZ - volwassenen

Bent u in 2020 verzekerd bij Achmea (Zilveren Kruis, Pro Life, De Friesland, Interpolis en FBTO), of DSW (Stad Holland, DSW en In Twente) of A.S.R. (Ditzo en De Amersfoortse)? Dan wordt uw behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. U moet wel een verwijzing hebben van uw huisarts voor BGGZ. En uw klachten moeten passen binnen de BGGZ (er moet een diagnose gesteld kunnen worden); dit beoordelen we samen tijdens de intake. Uw eigen risico (van minimaal 385 euro) wordt wel altijd eerst aangsproken. Op basis van de aard en ernst van uw klachten wordt er in overleg met u een passend behandelproduct gekozen:

  • kort (ca. 300 minuten; NZA-tarief 2020: 503,47 euro)
  • middel (ca 495 minuten; NZA-tarief 2020: 853,38 euro)
  • intensief (ca 750 minuten; NZA-tarief 2020: 1.383,65 euro)
  • chronisch (ca 753 minuten; NZA-tarief 2020: 1.330,98 euro)

Het aantal minuten bestaat uit directe tijd (zoals gesprekken) en indirecte tijd (zoals verslaglegging). Het behandelproduct wordt rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor gelden de tarieven die landelijk vastgesteld zijn.

Het kan gebeuren dat u na het eerste gesprek toch niet in behandeling komt. Bijvoorbeeld omdat er geen diagnose gesteld kan worden die vergoed wordt. Of omdat onze zorg niet bij u past. In dat geval declareren wij bij uw zorgverzekeraar het product 'onvolledig behandeltraject'. Ook dit wordt geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van waar en hoe u verzekerd bent.

Contracten met zorgverzekeraars voor 2021:

Wilt u weten met welke zorgverzekeraars Gerrie Ham een contract gesloten heeft voor 2021? Kijk dan op de site van Independer.


NO-SHOW TARIEF

Heeft u een afspraak, maar zegt u deze korter dan 24 uur van tevoren of helemaal niet af? Dan brengen we u 45 euro in rekening. Dit is ons 'no-show'-tarief en dient ter compensatie van wat een gemist gesprek ons kost. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

ANDERE ZORGVERZEKERAAR?

Bent u verzekerd bij een andere dan hierboven genoemde zorgverzekeraar? U krijgt dan mogelijk niet alles vergoed. Het beste kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar over hoeveel vergoed wordt. De factuur wordt naar u verstuurd aan het einde van het traject. U kunt de factuur dan zelf indienen bij uw zorgverzekeraar en moet zelf het factuurbedrag betalen aan Gerrie Ham.

JEUGDZORG WORDT NIET VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERAAR, MAAR DOOR DE GEMEENTE

Jeugdzorg (BGGZ)

Vanaf 2015 valt de hulpverlening aan jongeren onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Hiervoor is een verwijzing nodig vanuit de huisarts, Centrum Jeugd en Gezin of de jeugdconsultenten van de gemeente.

Gerrie Ham heeft een contract met gemeenten die onder de regio Noord-Veluwe vallen: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Zeewolde.

Tevens heeft zij een contract met alle gemeenten vallend onder regio Foodvalley: Ede, Veenendaal, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel.